Tableau Dansant

In Tableau Dansant nemen de jongeren van Imago Tijl het publiek vanaf morgenavond mee op een tocht doorheen de tijd en de ruimte. Tijdens de renaissance communiceerde men door middel van portretten. Nu ook. Instagram, Facebook, snapchat: het beeld viert hoogtij. Maar meer nog, portretten van oude meesters zijn hot item tegenwoordig. Kijk maar naar de vele tentoonstellingen in gerenommeerde musea rond dit thema. Of luister naar uitzendingen over de Bourgondiërs op Klara. Portretten vertegenwoordigen een tijdsgeest. Het verbaast niet dat de tableaus een inspiratiebron waren.
Ook het decor heeft te maken met de verleden en huidige tijdsgeest. Beeltenissen naar oude meesters in een modern jasje. En uiteraard is dat ook de link in de choreografieën. Dat is de parallel tussen tableau en dansant. Van daaruit worden bewegingen dans … (tekst Internetgazet)